Sunt genul de angajat model. Da, tipologia de corporatist ideal: finisher, conștiincios, dornic tot timpul să-și ofere suportul, fără a cere prea multe înapoi, dornic de stabilitate și siguranță.

Nu am un temperament foarte incisiv, care să ridice prea multe probleme. Nu sunt genul agresiv în vânzări, tipul ăla căruia îi inchizi ușa în nas și intră pe geam. Nu îmi asum decât riscuri calculate. Iau decizii doar după ce am cântărit toate opțiunile, ba chiar după ce am făcut și vreo analiza SWOT. Cu alte cuvinte, ai zice că n-am „stofă de antreprenor”.

Dacă îmi spuneai acum 3 ani că îmi voi face propria firmă, ți-aș fi spus că ți-ai pierdut mințile. Ce nebun ar pleca din raiul corporației ca să fie nevoit în fiecare moment să se gândească la ziua de mâine? Ce persoană cu capul pe umeri ar renunța la stabilite pentru incertitudine? Și tot așa… cam asta era imaginea mea despre antreprenoriat.

Și atunci, ce caut eu în viața mea? De ce-am venit să-mi tulbur liniștea? 🙂

Am decis la începutul acestui an că e momentul să construiesc și eu. Să contribui la dezvoltarea celor din jur și să-i ajut pe oameni să își descopere adevăratul potențial și resursele nemărginite de care dispun.

Am descoperit de-a lungul timpului că succesul are 2 elemente fundamentale: învățarea și atitudinea cu care abordezi orice situație din viața profesioanală și personală.

De ce învățarea? Pentru că dacă nu înveți în fiecare zi câte ceva, altcineva în alt colț al lumii sigur o va face și atunci când te vei întâlni față în față cu el, vei pierde.

De ce atitudinea? Pentru că, da, contează cunoștințele și abilitățile pe care le ai. Da, contează experiența pe care ai câștigat-o. Da, contează informațiile pe care le deții, însă cheia succesului, ingredientul cheie este ATITUDINEA.  Atitudinea cu care abordezi o nouă provocare sau un obiectiv și modul prin care găsești minim 3 soluții pentru orice nouă încercare din munca sau viața ta.

Și de aici a fost doar un singur pas până la ATTITUDE TRAINING !

Cea mai frecventă întrebare pe care o aud este: Dar cum e viața de antreprenor? Așa-i că-i altceva să lucrezi pentru tine?

Varianta scurtă de raspuns: Și da… Și nu…

Varianta lungă:

Da, chiar așa, viața de antreprenor e altfel.

Nu mai ai 1 manager direct și vreo 2-3 alți manageri către care raportezi. În schimb ai peste o duzină de noi manageri, clienții tăi către care răspunzi și pe care vrei să-i mulțumești zilnic.

Nu mai ai program fix de la 09:00 la 18:00. Hai bine, să fim corecți: de la 09:00 la 20:00. Se zice că programul ți-l faci cum vrei tu. Dar ce crezi? Vrei tu să nu mai produci lunea? Crezi că te poți duce tu la Therme joia fără să ai remușcări că ai fi putut să mai închei un contract în ziua respectivă? În teorie da, dar în practică vă spun eu că de șase luni nu am fost în nicio joi la Therme și nu am profitat de nicio zi de luni, exceptând liberele legale, în care toți clienții se bucurau de mini-vacanță.

Și cu toate astea, DA, e ALTCEVA. Da, satisfacția când vezi munca ta transpunsă în practică și vezi fiecare noapte nedormită cum dă roade. Conceptul de training pe care l-ai construit de la 0 și arată atât de bine pe hârtia zilelor noastre, numită  „power point”, dar și mai mult de atât, ia viață în fața oamenilor și îi vezi cum cresc și se dezvoltă sub ochii tăi. Când vin să te felicite și îți spun că e cel mai tare training la care au participat până acum. Că au învățat atâtea într-o zi și nu au simțit cum a trecut timpul… Nu pot descrie sentimentul în cuvinte.

Da, e ALTCEVA! Înveți de la zi la zi noi aptitudini. Te lovești de noi provocări, dar pe care înveți să le rezolvi în propriul tău stil, conform tipologiei tale și devii autentic. E mai mult decât învățare de noi abilități (de vânzări, de social media, contabilitate și fiscalitate etc.).

E despre dezvoltare personală. E despre a-ți da voie să greșești. E despre a te simți liber să experimentezi. E despre a fi 100% implicat în ceea ce faci. E despre o nouă ATITUDINE cu care ieși dimineața pe ușa casei. E despre TINE. E PERSONAL.

E despre o continuare a ta. Urci și cazi împreună cu businessul tău. E ca un motagne russe continuu. Ca un salt cu parașuta în care nu știi cât de departe e pământul.

Începi să privești lucrurile altfel. Spre exemplu, acum câteva luni intram pe Facebook ca să văd ce mai fac prietenii mei, pe unde mai călătorește fiecare sau ce vorbe de duh mai răsar peste noapte. Acum, am ochi doar pentru post-urile sponsorizate, copywriting sau ce tip de articol a strâns cele mai multe like-uri.

Când merg la un trainig nu mă mai uit doar la conținut și ce tehnică învăț, ci mă uit și la modul în care prezintă trainerul, dacă a folosit exerciții dinamice și practice, cum a combinat energiile pe parcursul zilei. Ce reacții are sala și micro-expresiile participanțiilor.

Ca antreprenor, ți se schimbă focusul și odată cu el perspectiva. Ești ca un burete care absoarbe tot ce e în jurul lui și caută noi neuro-căi prin care să-și puna ideile în aplicare. Prin care să mai dezvolte o latură nouă a personalității sale.

O fi bine, o fi rau… cine știe ?!

 

Dacă apreciezi articolul pe care tocmai l-ai citit, te rugăm să apeși butonul like din pagină. Desigur, ne-ar ajuta tare mult și un share via Linkedin, Facebook. Ne bucurăm foarte mult că am putut să contribuim prin acest articol la dezvoltarea ta personală și profesională.

Ne-ar plăcea să ne cunoaștem și să schimbăm idei constructive, așa că te încurajez să adaugi un comentariu. Pentru a descoperi ce traininguri livrăm, nu ezita să accesezi www.attitudetraining.ro. Echipa Attitude Training te salută și își dorește să te sprijine cu toate resursele pe care le are la dispoziție în evoluția ta personală, profesională și în cadrul organizației. Să ne vedem cu bine în sala de training!