“La început a fost Cuvântul”, scrie și în Cartea Sfântă. Însă la noi a fost un VIS.

Știi cum se spune, “dacă ai un vis, trezește-te și urmează-l”!  Viitorul aparține celui care crede în frumusețea visurilor sale… până la capăt. Am adăugat  acest “până la capăt”. Cred că este o provocare pentru toată lumea acest “până la capăt”, deoarece majoritatea se poticnește imediat după început, alții pe la mijloc și câțiva precum “țiganul la mal”.

Cu adevărat provocator este să mergi până la capăt. Mărturisesc că și eu am negociat de multe ori cu acest gând în anii ce-au trecut. Gând care luptă pentru ceea ce-i aparține. Nu se lasă și tot apare din când în când cerându-și drepturile. Cu toții sperăm să-l depășim până să apuce să-și pună amprenta pe noi…

Însă iată-ne aici, printre aceste rânduri, bucuroși și motivați să mergem departe.

Spuneam că la început a fost un VIS. După care, cu puțin noroc, nu lungă a fost perioada până când au apărut primele seminarii. Câte două ore, trei ore de plăcere și de fiecare dată cu bucuria că am putut contribui în viața unor oameni.

Știi cum e însă, mereu ne dorim mai mult. Mi-am zis că e momentul potrivit să merg într-o companie mai mică în care să-mi fac rodajul. Și așa a fost. Am livrat cursurile de Train the Trainers și de Public Speaking până când le visam și noaptea. Dacă mă trezeai la 3 dimineața și mă întrebai cum să lucrezi cu publicul dificil sau cum să convingi prin prezentările pe care le ții, iți trimiteam imediat 3-4 tehnici și de două ori mai multe tips&tricks. Și le adaptam și răs-adaptam până găseam împreună o metodă care să ți se potrivească.

Nu este o laudă, pur și simplu mi-a plăcut să fac asta. Mergeam și eu la traininguri ca participant și absorbeam ca un burete tot ce se învăța acolo, apoi puneam cap la cap informațiile și abia așteptam să mă întâlnesc cu participanții să le împărtășesc noi tehnici și trucuri.

Acest context s-a derulat  timp de 3 ani de zile.

Apoi, visul a continuat și mi-am spus că e momentul să merg într-o organizație de calibru pentru a învăța și de acolo tot ce se poate. Învățasem în vremea celor 11 ani de performanță în scrimă că “meseria se fură, nu se învață”.

Ei bine, am livrat preț de aproape 1 an tot ce se putea în materie de traininguri soft-skills în Coca-Cola. Vreo 10-12 teme diferite pentru cei peste 1500 de angajați ai organizației din toată țara. Angajați care mi-au devenit prieteni și alături de care și acum ne amuzăm cu glume de tipul: “Parcă nu eram atât de grizonați când ne-am cunoscut”.

Visul continuă. Ca un firesc al lucrurilor, mi-am spus că este momentul pentru a accesa o companie de training, care să-mi ofere șansa de a intra să livrez temele pe care sunt specialist și în alte organizații și de a învăța lucruri noi. Zis și făcut. M-am bucurat de acest parteneriat preț de 4 ani de zile, în care diversitatea companiilor m-a învățat moduri variate de abordare a trainingului și oamenilor, stiluri diferite de prezentare, culturi și viziuni total opuse sau complementare. Mulțumesc, Madi și sunt recunoscător MMM Consulting!

Ce este cu adevărat frumos în meseria asta este că întâlnești la tot pasul oameni noi, fiecare superb prin felul său de a fi, cu convingeri și valori aparte, care-ți dau impresia că acest univers este precum un puzzle, fiecare piesă având rolul ei bine definit  fără de care puzzle-ul nu ar putea exista.

Sunt recunoscător pentru asta și îi asigur pe participanții din cursurile mele că de fiecare dată fac tot posibilul ca ei să mai facă un pas în evoluția și dezvoltarea lor. De fapt știu și ei bine asta, nu trebuie să-i mai asigur de nimic.

Și iată-ne acum. În acest nou punct zero.

Vine un moment în care este cazul să mulțumești trecutului, cu toate experiențele și oamenii pe care ți i-a trimis în cale și să privești cu recunoștință și încredere către viitor.

Următorul pas din acest VIS presupune construirea propriei companii de training. Cu entuziasm, cu temeri, cu motivație și cu dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea celor din jur.

Și nu sunt singur. Unde sunt doi puterea crește. Împreună cu Emanuela Petre am fondat Attitude Training – powered by Cătălin Chirilescu, unde așezăm întreaga noastră pricepere și competență pentru a contribui la dezvoltarea oamenilor și organizațiilor cu care lucrăm în parteneriat.

Pe lângă experiența de corporate pe care a acumulat-o într-una dintre cele mai mari companii din FMCG, Ema completează exact spațiile mele goale. La fel și eu pe ale ei, ca să nu creadă lumea că ne punem pe o treaptă superioară. 🙂

Împreună am descoperit că, da, contează cunoștințele și abilitățile pe care le ai. Da, contează experiența pe care ai câștigat-o. Da, contează informațiile pe care le deții, însă cheia succesului, ingredientul cheie este ATITUDINEA. Atitudinea cu care abordezi o nouă provocare sau un obiectiv. Atitudinea pe care o ai cu cei din jurul tău (știi cum se spune: ai grijă de oamenii pe care îi întâlnești în drumul tău către înălțimi, căci pe aceiași oameni îi vei întâlni și în drumul de coborâre). Atitudinea  proactivă prin care găsești minim 3 soluții pentru orice nouă încercare din munca sau viața ta. De aceea, credem cu tărie că Attitude makes Altitude! Și de aici a fost doar un singur pas până la ATTITUDE TRAINING.

Mereu s-a spus despre trainingurile mele că sunt “ALTFEL, DIFERITE, în sensul foarte bun al cuvântului”. Cu ATITUDINE.  Că oamenii au fost autentici, s-au putut exprima liber, au învățat o multitudine de tehnici și tactici aplicabile imediat în munca și în viața lor și că totul este interactiv, dinamic și cu o energie de desfășurare aparte. Că mobilizez publicul să-și depășească zona de confort, propunându-le fel și fel de exerciții practice inedite.

Tot ce-ți pot spune este că îmi doresc să ne cunoaștem și să trăim experiența unui training împreună. Îmi doresc să pot sprijini cât mai multe organizații și cât mai mulți indivizi în atingerea performanței și a rezultatelor. Din anii mei de scrimă a venit această mentalitate a îmbunătățirii continue.

Sunt sigur că ne vom cunoaște curând, dacă nu am făcut-o până acum! Până atunci îți mulțumesc că citești acum aceste rânduri!

Și povestea merge mai departe!  Doamne ajută, după cum spune o vorbă din înțelepți…

Hai să ne scriem propria poveste a vieții!

Attitude makes Altitude!

 

Dacă apreciezi articolul pe care tocmai l-ai citit, te rugăm să apeși butonul like din pagină. Desigur, ne-ar ajuta tare mult și un share via Linkedin, Facebook. Ne bucurăm foarte mult că am putut să contribuim prin acest articol la dezvoltarea ta personală și profesională.

Ne-ar plăcea să ne cunoaștem și să schimbăm idei constructive, așa că te încurajez să adaugi un comentariu. Pentru a descoperi ce traininguri livrăm, nu ezita să accesezi www.attitudetraining.ro. Echipa Attitude Training te salută și iși dorește să te sprijine cu toate resursele pe care le are la dispoziție în evoluția ta personală, profesională și în cadrul organizației. Să ne vedem cu bine în sala de training!